Pentru a pierde in greutate in 15 zile este necesar sa se desfasoare o dieta sanatoasa si echilibrata care sa includa fructe, legume si alimente integrale bogate in fibre, evitand consumul de alimente industrializate, prajite, mese congelate precum pizza si lasagna, mezeluri, mancaruri rapide, printre altele.
In 15 zile este posibil sa se slabeasca intre 1 kg si 5 kg, cu toate acestea, aceasta pierdere in greutate va depinde de metabolismul persoanei, daca va desfasura dieta corect si daca o insoteste cu practicarea activitatii fizice. Tipul de activitate fizica care ar trebui desfasurata in principal este aerob, cum ar fi alergarea, joggingul, inotul sau mersul pe jos, de exemplu, pentru a ajuta corpul sa utilizeze mai multa energie si sa arda grasimile acumulate.
Ce poti manca
Alimentele permise in aceasta dieta sunt fructele si legumele in general, deoarece sunt bogate in fibre, provocand o senzatie de satietate si imbunatatind tranzitul intestinal. Ar trebui incluse si alimente precum fulgi de ovaz, quinoa, orez si paine integrala; oua, fasole, granola neindulcita si cartof dulce; seminte precum seminte de in, floarea-soarelui, chia, dovleac si susan; fructe uscate, cum ar fi nuci, migdale, arahide, caju si; lapte si derivati degresati, in cazul branzeturilor trebuie sa fie albi.
Alte alimente care pot accelera metabolismul si, la randul lor, favorizeaza pierderea in greutate sunt alimentele termogene, precum scortisoara, ghimbirul, ardeiul rosu, cafeaua, ceaiul verde si otetul de mere, care pot fi incluse in dieta.
Alimente de evitat
Alimentele care ar trebui evitate sunt cele bogate in sare, zahar, faina de grau alb si grasimi, cum ar fi:
Zahar: zahar, dulciuri, deserturi, prajituri, ciocolata;
Sare: sare, sos de soia, sos Worcestershire, supe instant;
Faina de grau alb: paine, prajituri, sosuri besamel albe, paine;
Grasimi: alimente prajite, carne rosie, slanina, carnati, salam, mortadela, sunca, carne rosie bogata in grasimi, lapte integral si branzeturi galbene, cum ar fi cheddar;
Produse industrializate: fursecuri umplute, dulciuri sau gustari , mese gata congelate, pizza, lasagna, bauturi racoritoare pasteurizate si sucuri.
Pentru a inlocui sarea in prepararea alimentelor, se pot folosi ierburi naturale si condimente precum ceapa, usturoiul, rozmarinul, patrunjelul, cimbru, busuioc si oregano, deoarece acestea adauga mai multa aroma meselor si nu provoaca retentie de lichide in organism.
Cantitatile incluse in meniu variaza in functie de varsta, sex, activitate fizica si daca aveti sau nu o boala asociata, deci idealul este sa mergeti la un nutritionist pentru a efectua o evaluare completa si sa calculati cel mai potrivit plan nutritional in functie de are nevoie.
Alte sfaturi de urmat
Cateva sfaturi care ar trebui luate in considerare la pregatirea planului nutritional pentru ziua respectiva sunt:
Faceti intre 5 si 6 mese pe zi, 3 mese principale si 2 pana la 3 gustari intre mese, incercand sa consumati alimente la fiecare 3 ore;
Consumati intre 3 si 4 fructe pe zi, preferand fructele cu coaja si bagas;
Jumatate din farfurie trebuie ocupata de legume, atat la pranz, cat si la cina, consumand cel putin 2 portii pe zi;
O singura sursa de carbohidrati trebuie aleasa din masa, evitand asezarea a mai mult de unul pe farfurie;
Alegeti dintre fasole, porumb, mazare, naut, soia si linte ca sursa de proteine vegetale si puneti doar 2 linguri pe farfurie;
Indepartati toate grasimile din carne inainte de a le consuma, inclusiv pielea de peste, curcan si pui, reducand consumul de carne rosie de 2 ori pe saptamana.
Este posibil sa includeti un suc de detoxifiere intr-o gustare si, de preferinta, ar trebui sa fie preparat cu legume, deoarece acestea sunt bogate in fibre.