Cum sa scoti un surub foarte strans sau un surub rupt?

Incerci sa indepartezi un surub care pare sa fi fost lipit cu adeziv de rezistenta maxima? Oricat de tare ai aplica forta, nu se intoarce nici un milimetru? In timp, unele suruburi pot fi foarte greu de indepartat, fie pentru ca au fost vopsite, sunt ruginite sau au fost stranse in asa fel incat sa nu cedeze surubelnitei. 

Inainte de a deteriora capul surubului, fie stea, fie plat, impiedicand introducerea surubelnitei sau deteriorand mobila sau elementul pe care incercati sa il desurubati, incercati cateva dintre aceste sfaturi utile pentru a obtine un surub foarte strans . Si, daca in timpul operatiei, capul surubului se rupe, va explicam ce puteti face pentru a indeparta un surub rupt

- Trucuri pentru a scoate un surub foarte strans

Daca ai de gand sa te apuci de treaba, evita sa folosesti o unealta electrica pentru ca ai putea ajunge cu capul surubului daca este foarte vechi, de preferinta foloseste surubelnita clasica a vietii: 

Folositi lubrifiant pentru a indeparta surubul

Aveti acasa lubrifiantul clasic WD-40? Este foarte util sa indepartati obiectele blocate sau alte tipuri de probleme din casa precum indepartarea ruginii sau a grasimii. 

Ei bine, in acest caz, trebuie doar sa pulverizati lubrifiant aerosoli pe surub deoarece, daca este rugina in jurul lui, acesta il va putea finisa si il veti putea intoarce din nou pentru a-l putea extrage. Urmati instructiunile producatorului pentru aplicarea acestui produs sau a unui produs similar. 

Indepartati stratul de vopsea

Daca ai vopsit peste surub, este foarte posibil sa fi facut o functie de lipici intre surub si suprafata din jurul acestuia. Prin urmare, va trebui sa indepartati vopseaua. Pentru a face acest lucru, utilizati o dalta si razuiti vopseaua de pe capul surubului, atat pe partea in care este introdus varful surubelnitei, cat si in jurul capului. Daca surubul este foarte mic, puteti folosi varful unui cutit.

Folositi un ciocan pentru suruburi foarte stranse

Daca surubul nu se intoarce cu un milimetru, puteti incerca sa utilizati un ciocan. In acest caz, trebuie sa asezati surubelnita pe capul surubului si sa incercati sa o intoarceti in timp ce loviti surubelnita cu un ciocan. In multe cazuri, aceste lovituri ascutite reusesc sa elibereze surubul blocat. 

Gauriti surubul

Cum spalam parul? Te-ar putea interesa si: Cum spalam parul?

Daca ai nevoie, da sau da, sa scoti surubul pentru a putea deschide un element si niciunul din sfaturile anterioare nu functioneaza, poti recurge la o ultima si disperata incercare de a-l scoate. In acest caz, veti avea nevoie de un burghiu. Puneti in el un burghiu de metal de dimensiunea capului surubului. Asezati burghiul pe surub, la viteza mica si gauriti surubul in sine. Aveti grija sa nu deteriorati suprafata inconjuratoare. 

Va trebui sa gauriti suficient pentru a indeparta intreaga lungime a surubului. Veti putea apoi sa peticeti gaura inainte de a putea instala un surub nou. 

- Sfaturi pentru a indeparta un surub rupt

Daca, incercand sa desurubati un surub cu oricare dintre trucurile anterioare, capul se rupe, ce puteti face? Exista cateva tehnici care va pot face sa scoateti restul surubului: 

Utilizati o banda de cauciuc

Puneti o banda de cauciuc lata peste capul surubului si plasati surubelnita peste banda de cauciuc, impingand cu putere asa cum ati face pentru a o desuruba. 

Folositi clestele pentru a indeparta restul surubului

Daca capul surubului s-a rupt, dar o parte din el este expus, puteti incerca sa-l scoateti cu un cleste. Tineti ferm capatul cu ele si rotiti surubul in sens invers acelor de ceasornic pentru a-l scoate. 

Incercati sa scoateti surubul cu un ciocan

Uneori functioneaza sa plasati o surubelnita pe surubul dezbracat si sa loviti capul surubelnitei cu un ciocan. Cand observi ca a dat putin, foloseste banda de cauciuc si truc cu surubelnita pentru a termina de indepartat. 

Folositi un burghiu pentru a indeparta un surub rupt

Daca aveti un burghiu si un burghiu care este putin mai mic decat orificiul gol din capul surubului, incercati sa gauriti o gaura mica in mijlocul capului surubului. Nu gauriti prea adanc. Apoi, puneti surubelnita in orificiu, iar cand se prinde, scoateti surubul. 

Daca surubul s-a rupt la acelasi nivel cu suprafata lemnului, puteti gauri un canal in jurul surubului (nu faceti acest lucru daca surubul se afla intr-un loc foarte vizibil).

De asemenea, puteti incerca un burghiu fara burghiu: indepartati orice burghie pe care le aveti in burghiu, plasati mandrina direct peste surub si strangeti mandrina. Inversati sensul de rotatie al burghiului pentru a-l desuruba.


Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:
×