Simbolurile francmason: designul lor, semnificatia si multe altele

Simbolurile francmason: designul lor, semnificatia si multe altele

In contextul francmasoneriei, exista diferite simboluri masonice , unde fiecare dintre ele are o anumita semnificatie. Cu aceasta ocazie, in acest articol veti regasi tot ce tine de acest subiect.

Simboluri francmasoni

Francmasoneria este o institutie de natura unui rit de initiere, filantropie, simbolistica, filozofica, discreta, armonioasa, selectiva, ierarhica, globala si umanista, care are o organizare federala, bazata pe fraternitate. Prin urmare, are diverse simboluri masonice, care au o anumita demnitate.

Aceasta institutie isi face aparitia pe continentul european in secolul al XVII-lea, constituita dintr-un grup de organizatii de fraternitate din grupurile care existau deja de artizani si pietrari. Cautand astfel imbunatatirea comportamentului uman, prin perseverenta fiecarei persoane.

Are cinci principii importante, care sunt libertatea, egalitatea, fraternitatea, toleranta si umanitatea. Prin urmare, de cand a fost creata, au fost generate mai multe diviziuni care au dat nastere diferitelor curente masonice care au rituri si simboluri.

Multe dintre simbolurile masonice iau nastere din obiceiurile diverselor discipline, printre care se remarca cele de natura filozofica, alchimica si geometrica. Deci interpretarea fiecaruia dintre ele poate fi diferita, in functie de ritualul in care se gaseste.

1. Patratul si  busola

Sunt cele mai cunoscute simboluri masonice. Pentru ca sunt considerate componente esentiale si esentiale pentru a da vitalitate fabricatiilor permanente si comune. In plus, sunt instrumente de masurare esentiale pentru arhitecti. Unde patratul inseamna reprezentarea materiei, precum si o masura a realitatii din punct de vedere obiectiv.

In timp ce busola simbolizeaza spiritul, mentalitatea si abstractia, de fapt in unele cazuri si judecata subiectiva. Este, de asemenea, asociat cu descrierea iconica a actului de creatie, care este evidentiata in imaginile de geometrie, arhitectura si egalitate.

De asemenea, este asociata cu litera A, datorita formei sale, aceasta litera fiind un simbol al inceputului tuturor lucrurilor. Aceasta cifra inseamna si puterea de a face masuratori si limita care poate exista intre lucruri.

Prin urmare, patratul inseamna obligatia, datoria, regulile statice si busola dorinta si dispozitia fiecarui individ. De fapt, acest simbol are diverse interpretari, deoarece litera G care se afla in mijloc, unii o raporteaza la acronimul pentru Marele Arhitect al Universului, iar altii la geometrie. Chiar si in contextul limbii engleze poate insemna Dumnezeu .

In mod similar, ambele elemente pot fi interpretate ca simbolul dualismului dintre taramul pamantesc si cel spiritual. Unde patratul inseamna si echilibru, masurare corecta si stabilitate. In timp ce busola deseneaza cercul care reprezinta limitele faptelor fiecarei persoane si conturul dintre oameni si eternitate. Aflati mai multe despre amulete.

2. Mistria

Acesta este unul dintre simbolurile masonice cu care se imprastie varul care amesteca pietrele, care reprezinta pentru aceasta institutie, caritabilul, sprijinirea celor care o solicita. Manifestand astfel bunatate si fapte bune cu ceilalti.

De asemenea, se asociaza cu dragostea frateasca cu unirea dintre fiecare piatra, care este delicata ca varul, putandu-se adapta oricarui aspect si imprejurare, capabila sa reziste oricarui inconvenient si sa o depaseasca.

Asadar, spatula este folosita pentru a uni, topi si ghida varul spre combinatia ideala, suprimandu-i excesul si ducandu-l acolo unde este necesar si necesar, pentru a extinde generozitatea si toleranta, fiind astfel, si un instrument pentru zidar. , ca constructor activ.

Numarul 000: semnificatia sa in numerologie si in viata de zi cu zi Te-ar putea interesa si: Numarul 000: semnificatia sa in numerologie si in viata de zi cu zi

3. Fecioara care plange

Acest simbol inseamna durere pentru templul neterminat. Deci fecioara care plange reprezinta starea templului incomplet. In timp ce coloana avariata inseamna ca unul dintre cei mai importanti sustinatori ai Francmasoneriei a cazut. In timp ce parul dezordonat inseamna cea mai intensa durere a oamenilor.

Cartea deschisa este asociata cu faptul ca memoria sa este inregistrata in inima fiecarui mason, crenguta de salcam este legata de descoperirea ramasitelor sale, urna reprezinta faptul ca cenusa i-a fost acumulata in detaliu iar timpul din spate inseamna ca seninatatea si perseverenta. va face posibil tot ceea ce se propune.

4. Stupul de albine

Unul dintre simbolurile masonice este stupul, care este o alegorie a lojei. Aceasta inseamna supunerea si colaborarea care se evidentiaza in munca pe care o fac albinele, deci poate simboliza si cautarea excelentei. De altfel, exista ocazii in care stupul este vazut inconjurat de sapte albine, numar care are o semnificatie aparte in ritualurile masoneriei.

O alta semnificatie a acestui simbol este ca este legat de ierarhia care exista in stup cu ierarhia diferitelor elemente dintre cele care fac parte din masonerie. Poate insemna chiar unitatile, harnicia, procedeul si munca albinelor din stup, caracteristici fundamentale pentru a obtine rezultate bune in viata.

5. Litera g

Este unul dintre cele mai relevante simboluri masonice. Dupa cum s-a mentionat mai sus, exista cei care o iau ca pe o simbologie a cuvantului Dumnezeu , ca traducerea lui ar fi Dumnezeu in engleza. Altii o interpreteaza ca prima litera a cuvantului GADU , care se refera la Marele Arhitect al Universului .

Cand este folosit ca simbol al Divinitatii, reprezinta saxonul ebraicului Yod si grecul Tau , deoarece sunt primele litere ale Eternului, in ambele limbi. De asemenea, apare frecvent in zona centrala a simbolului patratului si busolei.

Exista unele loji care il interpreteaza ca pe o reprezentare a stiintei geometriei, care are un loc foarte important in determinarea principalelor fundatii ale arhitecturii si zidariei. Vedeti si Steaua lui David.

6. Numarul 47 a lui Euclid sau teorema lui Pitagora

Un alt dintre cele mai remarcabile simboluri masonice este acesta care reprezinta teorema lui Pitagora , numita astfel pentru ca era problema numarul 47 elaborata de Euclid .

Prin urmare, formarea acestei imagini depinde de unirea diferitelor linii, unghiuri si triunghiuri care alcatuiesc intregul, intrucat Francmasoneria se bazeaza pe fraternitatea si integritatea membrilor sai, precum si pe fermitatea activitatilor sale legate de caritate. stabilitatea fundamentelor pe care se sprijina societatea, iubirea frateasca si adevarul.

In ceea ce priveste cel mai mare patrat, acesta reprezinta baza si sustenabilitatea, in timp ce patratele de pe fiecare parte semnifica oamenii carora providenta le-a daruit binecuvantari cu diverse mijloace pentru a parcurge cararile inflorate ale vietii, in abundenta si usurinta.

Prin urmare, diferitele triunghiuri care sunt inserate in patrate sunt asociate cu oameni plini de fericire care se bucura de diversele conforturi sociale si care nu depasesc limitele mediocritatii. Dar indivizii care au o satisfactie extinsa in administrarea nevoilor muncitorilor sau nevoiasilor se asociaza cu unghiurile care inconjoara si sustin figura.

Tipurile de insecte si caracteristicile lor Te-ar putea interesa si: Tipurile de insecte si caracteristicile lor

7. Ochiul atotvazator

Acesta este, de asemenea, unul dintre cele mai proeminente simboluri masonice. Ei bine, il reprezinta pe Dumnezeu care are grija de umanitate, motiv pentru care este cunoscut si sub numele de Ochiul Providentei. In raport cu triunghiul, acesta simbolizeaza cea mai sfanta treime , constituita din Tatal, Fiul si Duhul Sfant.

Este folosit si in contextul francmasoneriei, ca reprezentare a marelui arhitect al universului. Deci in loje formeaza o parte importanta, in zona centrala, situata intre Soare si Luna. Sunt uneori cand este reprezentat cu privirea in jos, pentru a-si intari caracterul de omniprezenta si observare a actiunilor oamenilor.

8. Podeaua de mozaic alb-negru

Diferenta culorilor opuse simbolizeaza fundamentul impermeabil al dualitatii. Acolo unde albul si negru inseamna bine si rau, este asociat si cu lumina si umbra, ziua si noaptea, libertatea si opresiunea. Fiind podeaua, o reprezentare a pamantului si a lumii materiale. Prin urmare, toate lojile masonice trebuie sa aiba un etaj cu mozaicuri din aceste culori.

9. Steaua cu cinci colturi

Este, de asemenea, unul dintre cele mai comune simboluri masonice. Folosirea sa a inceput datorita popularitatii geometriei si chiar si oamenii dedicati alchimiei l-au vazut ca un simbol al celor cinci elemente principale.

Masonii interpreteaza, de asemenea, punctele ca fiind cele cinci proprietati principale care explica universul. Acest simbol are si litera G in zona centrala, ceea ce inseamna, asa cum am mentionat mai sus, Marele Arhitect al Universului.

10. Vulturul cu doua capete

Acesta este unul dintre simbolurile masonice, care reprezinta trecutul si viitorul, care este reprezentat in capetele vulturului. De asemenea, semnifica granita dintre cele doua extremitati ale timpului, unde una simbolizeaza ordinea, iar cealalta avansarea.

In Ritul Scotian Antic si Acceptat, este descris printr-un triunghi care are numarul 33, ceea ce inseamna ca gradul 33 a fost acordat masonului care are acest simbol.

11. Triplu Tau

Este o abreviere a cuvintelor Templum Hierosolymoe , care inseamna Templul Ierusalimului.  In ceea ce priveste triunghiul exterior, inseamna trinitatea umana care include trupul, sufletul si spiritul. Deci, impreuna, intregul simbol simbolizeaza moartea si renasterea in riturile masonice.

12. Ara sau altarul masonic

Acesta este situat in sala lojilor, care este folosita pentru ceremoniile si riturile masonice, in care se fac juraminte si promisiuni. Acest altar semnifica punctul de comuniune cu Marele Arhitect al Universului .

13. Punctul in interiorul unui cerc

Acesta este unul dintre simbolurile masonice si este legat de Sfantul Ioan Botezatorul si Ioan Evanghelistul, care au in comun sarbatorile, cu solstitiile de iarna si de vara. O alta semnificatie este ca punctul simbolizeaza individul si cercul la limitarile pe care acesta le poseda. Cand este tras intre doua linii verticale paralele, una inseamna Moise si cealalta regele Solomon.


Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:
×