Desi stim deja ca bretonul maxi este unul dintre principalele tendinte ale primaverii, exista cei care prefera sa isi mentina in continuare lungimea ideala. Si este ca diferenta dintre o taietura perfecta si una prea lunga este o chestiune de milimetri de cele mai multe ori. Dar, se pare ca atunci cand incercam sa il retusam pe cont propriu, acei milimetri nu ajung niciodata inapoi la punctul pe care ni l-am dorit.
Cine nu a incercat sa taie bretonul drept si sa-i lase mai esalonat decat este necesar? Aceasta sarcina dificila i-a determinat pe multi sa fie nevoiti sa-l ascunda sub o bentita sau sa caute remedii la domiciliu pentru a face parul sa creasca mai repede. Ceva care, pentru a ne insela pe noi insine, se intampla de obicei doar in ocazii importante.
Din acest motiv, si pentru ca stim ca mai mult de o persoana abia asteapta sa isi incerce norocul cu foarfeca, iti aducem sfaturile cheie pentru ca rezultatul sa fie perfect.
Sfaturi pentru a-ti taia bretonul (bine) acasa, conform expertilor
1. Instrumente bune
Chiar daca a fost prima ta alegere, nici foarfecele de bucatarie si nici cele de pe birou nu sunt potrivite pentru tunderea parului. „Daca se poate, este foarte important sa avem foarfece specifice si bine ascutite, pentru ca daca nu sunt foarte ascutite, la fiecare taiere parul se va intoarce si va fi prea scurt si nu vom controla bine lungimea.
2. Umed sau uscat?
Acest pas este cel de baza in care de obicei ne incurcam in functie de ceea ce vedem la coafor. Daca nu sunteti un profesionist, este de preferat sa faceti intotdeauna taietura uscata, deoarece pe umed este mult mai usor sa faceti o greseala cu lungimea. Un truc? Fa-o cu parul uscat la aer, fara a te intinde cu un fier de calcat sau uscator. Acest lucru ne va impiedica sa depasim taietura.
3. Punctul de plecare
Gasirea punctului de plecare pentru breton este una dintre cele mai dificile, dar si una dintre cele mai importante. „In primul rand, pieptanati parul cu un pieptene cu dinti fini. In fata oglinzii, cautati punctul exact in care capul se curbeaza, unde pare mai rotunjit: acolo marchem bretonul, separand parul in forma de triunghi. Acest triunghi ar trebui sa inceapa in centrul septului si apoi sa mearga mai mult sau mainile pana la trei sferturi din spranceana.”
Daca ai parul subtire, cel mai bine este sa nu-l incepi prea mult in spate pentru a nu reduce densitatea pe laterale.
4. In diagonala
Desi crezi ca cel mai logic este sa o faci drept, cel mai usor este sa apropii parul in diagonala. Este mai bine decat sa o taiati drept pentru ca daca doriti sa o faceti neregulata, este mult mai dificil. Pentru acest pas, foloseste-ti degetele aratator si mijlociu pentru a prinde bretonul dintre degete si a indrepta parul. Foloseste-ti degetele pentru a controla lungimea pe care o cauti – excesul care este deasupra este ceea ce ar trebui sa tai”. „Nu este necesar sa tunzi tot acel par, ci doar sa razesti si sa elimini cele mai lungi parti: astfel rezultatul este mult mai natural si daca apar erori, acestea trec mai neobservate.
5. Mai putin este intotdeauna mai bine decat mai mult
In raport cu cele de mai sus, cand verificam cum a iesit bretonul nostru, o greseala foarte frecventa este sa revenim la scurt. „Este mai bine sa va multumiti cu cativa milimetri mai mult decat lungimea dorita si sa taiati din nou dupa doua saptamani”
6. Daca bretonul tau este drept
Daca bretonul tau este complet drept, va fi cel mai greu de taiat fara greseli. Dupa cum ne spune expertul, cel mai bine este sa taiem cat mai putin posibil, pentru a face minimum esential. In aceste cazuri, foloseste un pieptene lat, evitandu-l pe cel cu dintii fini, pentru a elimina tensiunea din par si a tine totul la aceeasi lungime.
