Probleme cu dantura? Care sunt metodele de tratament

Probleme cu dantura? Care sunt metodele de tratament

Oricât de simplu ar părea, sănătatea dinților tăi este o parte esențială pentru sănătatea ta generală. Dacă ai o igienă orală deficitară, automat vor apărea și problemele. De aceea, să nu te miri atunci când apar cariile dentare, boli ale gingiilor sau chiar boli legate de inima și chiar diabet. 

Tot ce trebuie să faci este să menții o relație strânsă (ca un angajament) cu sănătatea și igiena dinților tăi. 

Ce trebuie să fac pentru a preveni problemele dentare?

Să înveți și să aplici obiceiuri adecvate pentru igiena orală, cum ar fi: periajul regulat, folosirea aței dentare și consumul limitat de zahăr sau băuturi acidulate. Astfel vei reduce din start procedurile dentare costisitoare și problemele de sănătate pe termen lung. 

O inflamație crescută face ca gingiile să se îndepărteze de dinți, iar un stadiu următor al bolii de gingii - este parodontita. 

Simptome frecvente

 • respirație urât mirositoare (cronică)

 • sensibilitate bruscă la temperaturi sau băuturi reci și calde

 • sângerarea sau umflarea gingiilor după periaj sau folosirea aței dentare

 • dinți slăbiți

 • durere la mestecat sau mușcătură

 • gura uscată (în mod frecvent)

 • durere de dinți

Pentru oricare dintre simptomele menționate, indică o reală problemă ce trebuie tratată de către medicul stomatolog. 

Tratamentele aplicate de către specialiștii din domeniu

  1. Curățări profunde sau profesionale 

  Se va elimina orice placă pe care ai omis-o în timpul periajului. Această curățare este cunoscută sub denumirea de detartraj și planificare a rădăcinilor. 

  Alergia la soare: simptome, tratament, prevenție Te-ar putea interesa si: Alergia la soare: simptome, tratament, prevenție

   2. Plombe, coroane dentare sau materiale de etanșare

   O coroană dentară este utilizată dacă mare parte din dinte trebuie îndepărtată sau s-a rupt. Pret coroana dentara diferă, fiind de două tipuri. 

   Iar plombele se folosesc pentru a repara o carie, fisură sau gaură a dintelui. Acolo unde lucrurile nu sunt atât de simple, se găsesc alte alternative de tratament. 

   De aceea, coroana zirconiu pret se poate aplica in funcție de:

   • daca este pentru un implant sau

   • daca este o coroana obișnuită (se va potrivi pentru dintele natural). Deci, în final ambele vor umple golul unde a dispărut dintele natural.

    3. Tratamente cu fluor

    Sunt recomandare și recunoscute pentru efectele lor benefice asupra dinților. Fluorul este un mineral natural care întărește smalțul dinților. De aceea, după o curățare dentară, medicul dentist poate aplica un tratament cu fluor pentru a ajută combaterea cariilor. 

    Mai amintim cazurile de tratamente cu antibiotice, tratament pe canalul dintelui, cu probiotice și în cazurile mai grave, intervențiile chirurgicale dentare. 

    Însă, orice problemă ai întâmpina, nu ezita să apelez la ajutor specializat (medicul dentist) pentru a-ți menține sănătatea orală și generală. 


    Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:
    ×