Ce este plica fimbriata si care sunt caracteristicile ei?

Ce este plica fimbriata si care sunt caracteristicile ei?

Infinitatea de varietati anatomice pe care le avem ca fiinte vii este de obicei impresionanta, mai ales atunci cand acesti factori diferentiali mici sunt considerati automat ca fiind rari sau anormali in sensul advers al cuvantului.

Varietatile existente in mucoasa bucala sunt imense, intre prezenta tesuturilor reziduale, formatiuni absurde in organizarea dentara sau manifestari suplimentare ale pielii sau chiar dintilor.

Dintre toate cele mentionate intra plica fimbriata , care nu prezinta niciun risc si se produce in timpul dezvoltarii limbii.

In articolul urmator, vom vorbi pe scurt despre aceasta afectiune numita plica fimbriata si principalele sale caracteristici.

Ce este plica fimbriata?

Plica fimbriata este numele dat prezentei pliurilor in membrana inferioara a limbii noastre . Ele sunt de obicei paralele cu frenul si se gasesc pe ambele parti ale acestuia.

Nota: Ele sunt descrise, conform unei lucrari de cercetare privind anatomia clinica a cavitatii bucale de la Universitatea Mariano Galvez , (1) ca extensii mici, aproape triunghiulare, care sunt situate de fiecare parte a frenulului si incep de la baza. a organului sa se termine aproape la varf.

Este considerat a fi de risc minim sau inexistent si, de obicei, daca este necesar, sunt consultati de un profesionist in sanatatea orala. In functie de pronuntie, acestea pot fi sau nu vizibile si incomode, provocand disconfort atunci cand vorbesc sau chiar mesteca.

Caracteristicile acestor pliuri 

Principalele caracteristici care se adapteaza la intelegerea prezentei acestor pliuri in gura noastra vor fi mentionate mai jos pentru o relatie mai mare cu acestea.

1. Ele constituie pliuri reziduale fiziologice

Dupa cum am mentionat anterior, plica fimbriata sunt pliuri reziduale care se produc in formarea sau dezvoltarea muschiului limbii, in procesul de gestatie sau chiar de-a lungul vietii noastre.

Sunt acele tesuturi care nu au fost complet reabsorbite de corpul nostru si sunt apoi prezentate ca un surplus inofensiv.

2. Sunt situate in partea inferioara a limbii

Pliurile plica fimbriate sunt paralele cu frenulul limbii , deci sunt situate in partea inferioara. Se extind lateral si sunt considerati ca niste franjuri, avand dimensiuni diferite pe lungimea lor.

3. Apar in perechi si pot fi mai multe seturi

Sunt de obicei perechi, intre patru sau mai multe serii si sunt considerate mici umflaturi care, desi variaza ca marime asa cum am mentionat anterior, nu difera prea mult intre ele.

4. Unii oameni le au si altii nu

Nu exista o cauza specifica, cu atat mai putin biologica sau genetica, care sa determine prezenta acestor pliuri in limba indivizilor. Sunt un element care este considerat ca o varietate anatomica si sunt fiziologice.

Lavanda este culoarea vedeta a acestui an. Iata cum a ales Hailey Bieber sa o poarte! Te-ar putea interesa si: Lavanda este culoarea vedeta a acestui an. Iata cum a ales Hailey Bieber sa o poarte!

5. Nu reprezinta riscuri pentru sanatate

Ca agent suplimentar in cavitatea noastra bucala, nu reprezinta niciun tip de risc pentru sanatatea noastra, cu exceptia lungimii sale si a disconfortului pe care il poate provoca la vorbire sau la mestecat.

Important: Singura posibilitate de a fi considerat ca fiind ceva important ar fi daca la un moment dat unul dintre ei se blocheaza in dintii nostri inferiori si se rupe, in asa fel incat sa fie necesara ingrijire pentru a evita o infectie care provoaca neplaceri inutile si care pot fi evitate.

Cu toate acestea, sansele sunt mici, deoarece este o tesatura flexibila subtire.

6. Au tendinta sa se prinda in dinti

Dupa cum am mentionat anterior, este posibil ca atunci cand vorbim si miscam limba, unele dintre aceste pliuri suplimentare sa se blocheze intre spatiile care exista in dintii nostri si sa produca o mica tragere.

Nu este recurent sau riscant , cu exceptia cazului in care exista un tip de pauza care trebuie urmat, dar este una dintre caracteristicile care permite sa fie considerata ca o posibila suparare sau disconfort.

7. Daca vreuna se rupe, poate provoca afte sau rani

Dezlipirea, daca nu este ingrijita si supravegheata, poate provoca rani la nivelul limbii sau chiar dureri intepatoare din cauza cantitatii de activitate microbiana care exista in cavitatea noastra bucala.

Important: In cazul oricarui simptom ciudat, disconfort sau pete pe limba care pot aparea, consultati un stomatolog pentru a efectua o evaluare si a evita efectele adverse din cauza iresponsabilitatii. Sanatatea nu este niciodata ceva de luat cu usurinta.

8. Pot fi pastrate curate cu apa de gura

Dintre contemplatiile pe care le avem in prezenta acestor pliuri, ca elemente care intra in componenta sistemului nostru bucal, se recomanda igiena lor prin apa de gura care elimina bacteriile si completeaza curatarea corecta a limbii si a gurii in general.

Concluzii 

  • Plica fimbriata, este o prezenta a pliurilor in membrana inferioara a limbii noastre.
  • Sunt considerate riscuri minime sau inexistente.
  • Sunt tesuturi care nu au fost complet reabsorbite de corpul nostru si sunt apoi prezentate ca un surplus inofensiv .
  • Nu exista o cauza specifica , cu atat mai putin biologica sau genetica, care sa determine prezenta plica fimbriata.
  • In cazul oricarui simptom ciudat, mergeti la un dentist pentru o evaluare precisa si evitati efectele adverse.


Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:
×