Ghidul complet al implantului dentar: Ce este, cât costă și cât timp durează?

Ghidul complet al implantului dentar: Ce este, cât costă și cât timp durează?

Dantura ne trădează alegerile personale, starea sănătății și standardul stilului actual de viață. Preocupați de prioritățile fiecărei zile, ajungem să amânăm uneori problemele dentare, care se pot agrava în reale complicații și chiar pierderea dinților. Dacă nu ai timp pentru documentări și îți valorifici cu atenție toate resursele financiare, acest ghid complet al implantului dentar te va lămuri rapid, în 5 pași:

1. Ce este un implant dentar?

Un implant dentar îți oferă a doua șansă la o dantură sănătoasă și cu aspect natural. Prin implant dentar se definește o reconstrucție dentară personalizată pe fiecare caz în parte, care înlocuiește total un dinte pierdut. Proprietățile implantului dentar de ultimă generație îi permit acestuia integrarea perfectă în țesuturile și în osul maxilarului, astfel încât să se simtă și să arate întotdeauna ca un dinte natural.

Implantul dentar este un element chirurgical stomatologic care are rolul de suport – sub forma unei rădăcini artificiale din titan, pentru montarea viitoarelor lucrări protetice – coroane, punți sau proteze fixe dentare. Un implant dentar de calitate restaurează sănătos dantura, preluând funcțiile dintelui sau dinților pe care îi înlocuiește. Astfel, vei putea vorbi și zâmbi fără complexe, iar mâncatul nu va mai fi o provocare jenantă. 

2. Avantajele unui implant dentar 

Când detaliem avantajele unui implant dentar, trebuie să menționăm de la început că facem referire la proprietățile modelelor de top, cunoscute sub denumirea de implanturi dentare premium. O investiție minimă este necesară pentru rezultatele satisfăcătoare ale unui implant dentar, care la modelele premium are garanția calității de la 8 ani până pe viață. Astfel, investești în sănătate, confort și frumusețe pe termen lung.

O dantură precară cu dinți lipsă are un efect psihologic negativ, uneori devastator, asupra imaginii și stimei de sine. Implanturile dentare premium îmbunătățesc aspectul și vorbirea, redobândesc încrederea în sine și contribuie la sănătatea generală a organismului, susținând digestia prin funcționalitatea corectă a danturii (mușcătură și mestecare). Iar zâmbetul natural, cu aspect întinerit, îți va armoniza frumos trăsăturile feței. 
Ce este acidul succinic si ce beneficii are pentru piele? Te-ar putea interesa si: Ce este acidul succinic si ce beneficii are pentru piele?
3. Modele de implant dentar 

Există mai multe modele de implant dentar, însă cele care își merită investiția sunt cele din categoria premium: Implant Dentar Straumann (tehnologie elvețiană care oferă garanție pe viață, recunoscut drept cel mai bun implant dentar din lume), Implant Dentar Bredent (tehnologie germană care oferă dinți ficși în doar 24 de ore) și Implant Dentar AB Dental (tehnologie israeliană care oferă implanturi dentare 3D). 

4. Cât costă un implant dentar

Prețul pentru un implant dentar depinde de modelul ales, precum și de complexitatea lucrării dentare a tratamentului. Un implant dentar premium costă orientativ între 550 și 900 euro, însă clinicile stomatologice de prestigiu oferă constant oferte speciale, cu reduceri considerabile. Accesibilitatea implanturilor dentare este tot mai mare și în România, pacienții acordând din ce în ce mai multă atenție și respect propriei danturi. 

5. Cât timp durează un implant dentar? 

Un implant dentar premium durează de la 8 ani până pe viață, în funcție de mai mulți factori. Aceștia țin de modelul implantului și de profesionalismul efectuării lucrării dentare, de standardul garanției oferite de producătorii implantului dentar, dar și de felul în care pacientul respectă indicațiile de îngrijire. Un implant de calitate înlocuiește cu succes dinții compromiși sau lipsă, precum și incomodele proteze mobile. 

Niciodată nu e prea târziu să îți îmbunătățești sănătatea orală și încrederea în sine!
Vrei să afli mai multe? Citește detalii aici.

Articol oferit de Clinica Stomatologică București DENTALINE.


Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:
×