Deconectare digitala: cinci sfaturi pentru a reduce utilizarea excesiva a telefonului mobil

Deconectare digitala: cinci sfaturi pentru a reduce utilizarea excesiva a telefonului mobil

De cand ne trezim pana cand ne culcam. Dependenta de utilizarea telefoanelor mobile devine din ce in ce mai frecventa in societatea noastra. Tehnologiile ne fura o mare parte din timp fara ca noi, uneori, sa fim pe deplin constienti de asta.

Cand mananci cu o prietena si ea iti spune: „Lasa-ti telefonul mobil acum”, sau cand te uiti la un film cu partenerul tau si te intreaba: „Participi sau te uiti pe retelele de socializare ?”

Este acel moment in care realizezi ca s-ar putea sa fie nevoie sa te deconectezi putin de lumea digitala . Pentru ca da, au fost creati termeni precum nomofobia care este frica irationala de a fi fara el.

Simptome si terapii similare cu cele ale consumului de droguri

Un studiu de la Universitatea din San Francisco asigura ca „dependenta fata de comportamentul de utilizare a smartphone-urilor incepe sa formeze conexiuni neurologice in creier intr-un mod similar cu cel experimentat de persoanele care iau Oxicodona pentru ameliorarea durerii.

De fapt, un psiholog care este expert in dependente de noile tehnologii, explica ca dependenta de telefon mobil produce simptome de sevraj in acelasi mod in care o face dependenta de droguri . In cartea sa Disconnect , el elaboreaza un ghid cu care sa „imbunatatiti viata si nivelul de sanatate” si se asigura ca tratamentul dependentei de folosirea telefoanelor mobile „este exact acelasi cu cel abordat pentru tratarea consumului de droguri (... ) Obiceiurile celor afectati sunt exact aceleasi si gasim multe asemanari, fie ca este vorba de sindrom de sevraj , de agresivitate daca nu se poate realiza...”.

Stergerea aplicatiilor, stipularea unui timp maxim de utilizare sau cautarea alternativelor de agrement poate ajuta la deconectare.

Reduceti folosirea excesiva a smartphone-ul dvs. cu aceste sfaturi:

Aparitia internetului ne-a usurat multe sarcini de viata in viata de zi cu zi si, desi suntem conectati continuu, trebuie sa invatam sa avem o legatura sanatoasa cu mobilul nostru. Aplicati aceste tehnici si trucuri pentru a va deconecta digital cel putin cateva ore pe zi si astfel curatati relatia cu smartphone -ul dvs.

Nu stii ce sa porti la petrecerea de Craciun? Bershka Party Collection este aici pentru a te uimi! Te-ar putea interesa si: Nu stii ce sa porti la petrecerea de Craciun? Bershka Party Collection este aici pentru a te uimi!

1. Stergeti aplicatiile inutile, pastrati-le doar cele importante

Stergeti toate aplicatiile pe care nu le utilizati pentru a reduce dorinta de a vedea daca aveti ceva nebifat. Cele mai multe dintre aplicatii le folosim cu greu si continuam sa le pastram acolo. Singurul lucru care provoaca este curiozitatea de a privi mobilul iar si iar.

2. Setati un timp de utilizare pe zi

Stabiliti un timp maxim de utilizare pe zi si respectati-l. Creati o provocare care este obiectiv realizabila. Nici prea mult timp, nici prea putin, ceva care sa te tina motivat si sa te ajute sa te relaxezi si sa fii pe deplin constient de timpul pe care il petreci lipit de ecran.

3. Nu-l utilizati ca ceas cu alarma

Cumparati (daca nu aveti) un ceas cu alarma traditional. Ca mobilul nu este primul lucru pe care il ridici cand te trezesti sau ultimul lucru cand te culci . Asa ca poti sa pui modul avion (sau sa-l dezactivezi direct) si sa te bucuri de alte activitati precum citirea acelei carti pe care o ai pe noptiera de mult timp.

Inchide mobilul si inainte de culcare pariaza pe acea carte pe care o ai pe noptiera KIKE PALACIO TELVA

4. Locuiesti cu cineva? Faceti provocarea impreuna

Daca locuiesti cu partenerul tau sau cu familia ta, fa-i ca unul dintre ei sa-ti stabileasca un obiectiv . A avea un partener in timpul provocarii va va ajuta cu siguranta sa va motivati sa o atingeti. Va puteti bucura de compania celuilalt si acest tratament de detoxifiere va fi mai placut .

5. Cautati alternative de a petrece timpul liber

Da, stim ca suna simplu si absurd, dar gasirea de hobby-uri sau distractii te va ajuta sa te deconectezi de la telefon. Gasiti ceva care va pasioneaza cu adevarat si dedicati-i timp. Vei vedea cum iti vei tine mintea ocupata si vei uita sa-ti verifici notificarile de pe mobil mult timp.


Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:
×