Cum să-ți amenajezi camera în stil japonez

Cum să-ți amenajezi camera în stil japonez

Ești fan al Japoniei? Te pasionează de ceva vreme cultura japoneză și nu știi cum ai putea să aduci o bucată din farmecul ei în viața ta de zi cu zi? Poate ți-ai imaginat măcar o dată cum ar fi să trăiești ca într-una din casele pe care le vezi în filme și prin cărți. Dacă nu știi cum ai putea să-ți împlinești visul, ți-am pregătit o listă de sugestii care te vor ajuta să-ți amenajezi o cameră așa cum îți dorești.

Alege plante din vegetația japoneză

Găsești plante japoneze la florăriile specializate. Acestea au un rol important în crearea atmosferei tradiționale.

Pentru început, să-ți iei un bonsai ar fi cel mai avantajos. Nu costă foarte mult, nu se îngrijește greu, are o durată de viață foarte mare și nu ocupă mult spațiu. Acesta este asociat cu echilibrul, simplitatea, armonia și admirația față de înaintarea în vârstă.

Bambusul și cireșul japonez reprezintă alte două plante simbolice pentru Japonia. Se vând și în ghivece la dimensiuni mici. Pe lângă ele se pot pune ghivece cu mușchi pentru a completa imaginea asiatică.


Caută mobilierul specific

Mobila din bambus este o piesă tradițională ce stârnește dintr-o privire o senzație exotică. Un cuier, un dulap sau o comodă din acest lemn completează aspectul, alături de măsuța joasă, numită tatami. În plus, materialul este rezistent și captează dioxidul de carbon, fiind benefic pentru mediul înconjurător și pentru sănătatea ta.

La acestea se adaugă saltelele din bumbac care înlocuiesc paturile; pereții din hârtie și pernele moi care se pun în jurul măsuței.

Ia în considerare toate detaliile

Câteva detalii bine combinate te ajută vizibil atunci când plănuiești să construiești un decor. În ultimii ani destule magazine au împrumutat o bună parte din latura comercială a Japoniei datorită filmelor și desenelor animate care au fost difuzate la televizor.

Pentru început, ar fi o idee bună să-ți iei un tablou în stil japonez. Site-uri online cunoscute vând picturi de diverse mărimi, care au capacitatea de a-ți acoperi o suprafață considerabilă dintr-un perete. Găsești o gamă largă de teme: samurai, geisha, inscripții, pisici, monumente sau pur și simplu steagul țării pictat în diferite stiluri.

Pe lângă un tablou, ți-ar prinde bine și o figurină Maneki Neko (Pisică Norocoasă). Cultura niponă abundă în pisici, așa că aprecierea față de aceste ființe a luat o mulțime de forme, printre care și cea a talismanelor norocoase. O figurină Maneki Neko este, de regulă, făcută din metal sau din plastic, iar lăbuța care stă în sus aduce noroc sau îți protejează casa.

Cum spalam parul? Te-ar putea interesa si: Cum spalam parul?

Alături de o figurină, poți pune un teanc de cărți cu copertele în limba japoneză, cu poze sau schițe reprezentative zonei. Ai ocazia să le evidențiezi designul dacă reușești să le așezi undeva la vedere pe un raft sau, dacă ai mai multe rafturi disponibile, să le împrăștii puțin ca să pară o scenă naturală.

Pentru a întregi sfera literaturii nipone, să nu uităm de celebrele benzi desenate care sunt citite de oameni de toate vârstele – manga. Aceste cărți pline de desene atrag cu ușurință atenția oricui datorită stilului inconfundabil și un pic exagerat prin care sunt realizate.


Nu uita de mâncare

Ar fi bine să nu uiți de mâncarea tradițională, mai ales dacă îți inviți cunoștințele ca să le arăți noul tău stil. Sunt restaurante care livrează acasă: onigiri (mingi de orez), ramen (supă din carne de pui și sos de soia), sushi (pește crud cu orez), tempura (pește sau legume acoperite cu aluat și prăjite) și alte specialități mai puțin cunoscute. La acestea poți comanda și un sake (vin din orez).

Dacă bugetul nu-ți permite să comanzi mâncare sau nu ai încredere în restaurantele cu specific din apropiere, ai șanse să-ți gătești singur. Au apărut numeroase site-uri culinare, bloguri, vloguri și articole pe Internet unde găsești rețete rapide și simple, alături de listele de ingrediente pentru fiecare fel în parte.

Îmbină toate elementele

Locuințele japonezilor îmbină toate aceste elemente într-un stil minimalist, în culori calde. Este indicat să eviți să-ți aglomerezi camera cu obiecte, mai ales în culori închise sau stridente. Dacă simți totuși nevoia să umpli golurile, ar fi recomandat să aduci mai multe plante.

Ca să nu te chinui să cari ghivece, poți apela la o florărie care se ocupă cu servicii de livrare flori. Aceste florării sunt specializate și au grijă ca planta ta să ajungă în stare bună la destinație. Mai ales când apropiații par și ei interesați de bonsaiul tău și le-ar plăcea să le faci câte unul cadou.


Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:
×